×
  Hemen Ara   Whatsapp
BLOG
İşinize Göre Ticari Araç Seçimi - Ticari Araç Tavsiyeleri






Kendinize ait yeni bir iş kurduysanız ve iş yükünüzü sizinle birlikte kaldıracak bir otomobile ihtiyaç duyuyorsanız, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemenizde ve sonra ticari aracınızı seçmenizde fayda var. Çoğunlukla yük taşıma kapasitesine sahip hafif ticari sınıfındaki bu araçlar otobüs ve kamyon gibi büyük ticari araçlardan farklı olarak orta veya küçük ölçekli işletmeler tarafından tercih ediliyor. Minibüs, mini-van, pick-up ve van olmak üzere dört ayrı kategoriye ve boyut olarak da NB1(küçük), NB2 (orta) ve NB3(büyük) olarak da segmente ayrılan hafif ticari araçları alırken gerekliliklerinizi belirlemeli; otomobilinizi hangi sıklıkta kullanacağınıza, yük taşıyıp taşımayacağınıza, uzun süreli seyahatlerde ihtiyacınız olup olmayacağına dikkat etmelisiniz. Küçük ebatlı hafif ticari araçlar arasında öne çıkan otomobil markalarına örnek olarak Ford, Fiat, Peugeot, Citröen, Volkswagen verilebilir..





  • Ford Ticari Araçlar                                       

    Ford, ticari araç konusunda sahip olduğu skalayla kullanıcısına en çok seçenek sunan markalardan biri. Ford Tourneo Courier, Ford Tourneo Connect, Ford Tourneo Custom, Ford Transit Minibüs, Ford Transit Courier, Ford Transit Connect, Yeni Ford Transit Costom, Ford Transit Van, Ford Transit Kamyonet, Ford Ranger, Ford Tourneo Custom ve Ford Transit Custom markanın sahip olduğu ticari araçlar. Bu yelpaze altında en çok tercih edilenlerin başında ise Ford Transit geliyor. Hem şık tasarımı hem de güvenlik ve emniyet özellikleriyle ticari araçlar arasında öne çıkan bu araç, yakıt hususundaki tasarrufuyla da bir adım önde.

  • Fiat Ticari Araçlar                                        

    Türkiye’de ticari araçlar arasında kullanıcıların sevdiği bir diğer marka ise Fiat. Fiat’ın ticari araç çatısı altındakileri sıralamak gerekirse: Doblo Cargo, Doblo Cargo Frigo, Doblo Combi, Fiorino Cargo, Fiorino Combi, Bullback, Pratico, Ducato Van, Ducato Kamyonet, Ducato Minibüs. 65.450 TL’den başlayan bu araçların fiyatları modellerine göre 145.250 TL’ye dek çıkabiliyor.



  • Volkswagen Ticari Araçlar           

    Volkswagen, güçlü Alman kimliğini ticari araçlarda da gösteriyor. Efsanevi Transporter modelinin yanında hem binek hem ticari olarak kullanılabilen Caddy ve okul taşıtından turizme, yük taşımadan personel servisine kadar geniş bir kullanıma imkanı veren Crafter modelleri ile hafif ticari araç pazarında her zaman iddiasını sürdürüyor.Tüm hafif ticari modellerde kullnılan VW’e özgü TDI motor ise markanın diğer bir avantajı.                                     



En Çok Satan Ticari Araçlar


İşte kullanmanın yanı sıra aile ile birlikte kullanıma uygun bir şekilde tasarlanan hafif ticari araçlar, sağladığı konforlu sürüş deneyimi, estetik görüntüleri, yüksek tavan ve geniş iç hacme sahip olmaları sayesinde büyük bir kitleye hitap ediyor. Satılık ticari araçlar geçen yıl Türkiye’de 233.435 adetlik bir rakama ulaştı. Geçen yılın en çok tercih edilen ticari araçları ise şöyle sıralandı:


  • - Ford Courier (30.342 adet)
  • - Ford Transit (28.885 adet)
  • - Fiat Fiorino (26.047 adet)
  • - Fiat Doblo (25.120 adet)
  • - Fiat Ducato (13.384 adet)
  • - Renault Kangoo (10.651 adet)
  • - Volkswagen Caddy (9.889 adet)

DİĞER YAZILAR
Bizi Takip Edin !
E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
  Bülten ve diğer iletişimleri almayı kabul ediyorum.